Buitenspelen

collage


Buiten speelplaats

Naar buiten!…. een frisse neus halen, op ontdekking, klimmen en klauteren en vrij zijn.

Onze buitenspeelplaats biedt veel ruimte en uitdaging!

Maak een ritje op de loopfiets, fiets, auto of scooter. Onze stoere weg met parkeerplaatsen, een rotonde en tankstation zorgt voor veel plezier en ruimte tot rollenspel.

Klimmen en klauteren en dan glijden van ons klimrek!

 

Groene vingers worden gecreëerd. Samen zaadjes planten in onze moestuin en de planten onderhouden.

In onze zandbak worden zandkastelen gebouwd en schatten begraven!. Naast de zandbak staat de buitenkeuken waar o.a. de zandtaarten gebakken kunnen worden.

Tevens hebben wij een muziekwand waar de kids met verschillende materialen muziek kunnen maken. Dit zorgt voor veel plezier en mooie ‘’achtergrond’’ muziek.

De tuin biedt veel  ruimte  voor vrij spel, waar de kinderen zichzelf lekker kunnen laten gaan. Spelen met ballen, de waterbaan, op ontdekking naar ‘’beestjes’’ of heerlijk snoezelen onder onze boom. Aan de Pedagogisch medewerker de taak om kinderen te helpen verwonderen, aan te sluiten bij het spel om verdieping op te zoeken of een helpende hand te bieden tijdens het klimmen en klauteren om net dat stapje verder te komen!
Tot slot Onze bolderkar…die brengt ons af en toe naar de grote speeltuin, winkel, bibliotheek of andere plaatsen waar we op avontuur gaan.
Dit uiteraard altijd met toestemming van de ouders.

 

Bij slecht weer maken wij gebruik van onze grof motorische ruimte. In deze ruimte kunnen ze rennen, springen, dansen etc.

 

thumbnail_Image-49