Peutergroep


collagePEUTERGROEP

Welkom in de peutergroep

In onze peutergroep zijn kinderen welkom in de leeftijd van 2-4 jaar.

Onze pedagogisch medewerkers zijn allemaal in het bezit van het VVE-certificaat.
Zowel op de baby-dreumesgroep als peutergroep werken wij VVE-gericht. Hierover kunt u meer informatie vinden onder het kopje VVE.

Doormiddel van thema’s verbreden we spelenderwijs de leefwereld en woordenschat van de kinderen.

Dagelijks starten wij onze dag met het kringmoment. Samen zingen wij liedjes, lezen wij een boek en maken wij een praatje om de dag te openen. Daarna nemen wij plaats aan tafel om gezellig fruit te eten. Vervolgens gaan we beginnen met onze activiteiten.

In onze huishoek is er ruimte voor rollen- en samenspel.
Deze hoek wordt thema gebonden ingericht zodat er steeds weer een uitdagende speelhoek wordt gecreëerd.

In ons atelier hebben de kinderen de ruimte en mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met hun creativiteit. Het atelier wordt wisselend ingericht. Zo kan er de ene keer geschilderd worden en een andere keer geschminkt. Soms wordt deze ruimte echt passend bij een thema ingericht, bijv . tot bakkerij of ijsmakerij.

Aan tafel worden er diverse activiteiten aangeboden.
van eenvoudige gezelschapsspelletjes spelen, tot knippen, plakken, prikken, mini-loco, bouwen met constructie materialen etc.

In onze leeshoek hebben de kinderen de ruimte om zowel samen met de pedagogisch medewerker als alleen de boeken in de duiken. Plaatjes kijken, verhalen vertellen of op zoek naar de plaatjes in de zoekboeken.  Op een plezierige manier, in een knusse omgeving wordt zo de woordenschat uitgebreid.

In onze motorische ruimte hebben de kinderen de volle ruimte om te bouwen met de treinbaan, het kasteel, een autobaan te maken, kringspellen te doen, te klimmen en klauteren etc.

Naar buiten om een frisse neus te halen is een dagelijks moment!
In onze prikkelende en uitdagende buitenspeelplaats kunnen de kinderen heerlijk op ontdekking gaan. Voor een sfeerimpressie neem een kijkje onder het kopje buitenspeelplaats.

Wij bieden een veilige, uitdagende omgeving, waarin het kind centraal staat en zichzelf mag en kan zijn. Een vast team die de zorg draagt voor de kinderen en ruimte biedt en waar kinderen mogen opgroeien tot een kleuter die klaar is om naar het basisonderwijs te gaan.